Столичният общински съвет (СОС), на първото си заседание след лятната ваканция,

...
Столичният общински съвет (СОС), на първото си заседание след лятната ваканция,
Коментари Харесай

Отложиха доклада за въвеждането на нискоемисионни зони в столицата


Столичният общински съвет (СОС), на първото си съвещание след лятната почивка, отсрочи разискването на Наредба за основаване на зони с ниски излъчвания на нездравословни субстанции в атмосферния въздух на територията на Столична община, съобащава " Дарик ".

Очаква се наредбата да бъде още веднъж на вниманието на общинските съветници на идната постоянна сесия на СОС, която ще бъде след изборите, на 6 октомври.

Целта на наредбата е да се намалят източниците на замърсяване на въздуха в основани от общината зони с ниски излъчвания на нездравословни субстанции, като се ограничи придвижването на моторни транспортни средства, категоризирани в екологични групи в избрани дни, когато замърсяването на въздуха е най-голямо.

В началото на съвещанието ръководителят Георги Георгиев пожела триумф на своите сътрудници и ги прикани за отговорно отношение в оставащата една година до края на мандата.

„ Навлизаме в последната година от мандата на този общински съвет. В качеството ни на зрелостници, откровено се надявам да запазим и използваме инерцията и отговорността от края на предходния политически сезон, за да може тази кинетична сила да проработи в името на по-светлото бъдеще на нашия град ", съобщи Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР